mercredi 25 février 2015

Figueres 2015 : la troupe La Troupe Muratov de Moscou au programme du Festival


La quarta edició del Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres (Girona), que comença aquest dijous, tindrà una nova atracció: una giravolta a cavall a càrrec d'una companyia de Moscou(Rússia) que els organitzadors han afegit a la programació en substitució de l'actuació de forçuts que són baixa per lesió.
   Segons ha explicat el director del festival, Genís Matabosch, es tracta d'"una de les millors companyies" en el sector de les atraccions eqüestres i consistirà en un espectacle d'equilibri de la mà de cinc cavalls i set genets de la companyia Muratov de Moscou.
   A dos dies de l'estrena, el Festival de Circ ha venut 22.000 entrades, tot i que Matabosch ha assenyalat que calculen arribar als 28.000 espectadors, una xifra semblant a la de l'edició anterior.
   Un centenar d'operaris treballen aquests dies en les instal·lacions del circ, situades al recinte firal de Figueres, per acabar de col·locar les sis carpes que acolliran les catorze actuacions de la mà de 82 artistes de 16 països diferents. Tots ells competiran davant d'un jurat internacional.
   Una de les novetats d'aquesta edició és que el certamen compta per primera vegada amb una carpa amb visibilitat total, de 360 graus i amb una enorme cúpula quadrada de 250 metres quadrats, que permet disposar d'atraccions aèries de primera línia.
   El IV Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres, de la Circus Arts Foundation, arrenca el dijous 26 de febrer --a les 20.30 hores amb l''Espectacle Blau'--, es celebra fins el 2 de març i té 24 atraccions inèdites.

Source : http://www.aldia.cat/ - circus arts foundation